Теми статей
Обрати теми

Зміни в порядку вчинення нотаріальних дій

Редакція БТ
Наказ від 21.05.2012 р. № 766/5

Зміни в порядку вчинення нотаріальних дій

 

Мін'юст уніс зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України (наказ Мін'юсту від 22.02.12 р. № 296/5), відповідно до яких:

1) нотаріус посвідчує договори відчуження фізичними особами нерухомого майна за наявності оціночної вартості такого майна, яку визначено суб'єктом оціночної діяльності — госпсуб'єктом приватної форми власності, виключним видом діяльності якого є оцінка для цілей оподаткування;

2) проведення незалежної оцінки майна є обов'язковим у випадках застави державного та комунального майна, відчуження державного та комунального майна способами, що не передбачають конкуренцію покупців у процесі продажу, або в разі продажу одному покупцю, визначення збитків чи розміру відшкодування, під час вирішення спорів та в інших випадках, визначених законодавством або за згодою сторін;

3) нотаріус посвідчує договір відчуження рухомого майна, у тому числі транспортних засобів, за наявності оціночної вартості такого рухомого майна, визначеної суб'єктом оціночної діяльності для цілей оподаткування.

Таким чином, фізособам для продажу нерухомості, а також рухомого майна необхідно надавати нотаріусу документ, що підтверджує оціночну вартість такого майна, виданий суб'єктом оціночної діяльності.

(Наказ від 21.05.12 р. № 766/5, діє з 05.06.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі