Теми статей
Обрати теми

ФНВ оновив правила роботи страхових експертів з охорони праці

Редакція БТ
Постанова від 20.12.2011 р. № 63

ФНВ оновив правила роботи страхових експертів з охорони праці

 

ФНВ затвердив нове Положення про службу страхових експертів з охорони праці, профілактики нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі — Положення), у зв’язку з чим Положення-попередник (було затверджене постановою ФНВ від 15.08.01 р. № 24) втратило чинність.

Основним завданням служби страхових експертів є виконання статутних функцій та обов'язків ФНВ щодо проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю працівників, викликаним умовами праці. Права страхових експертів названі у розділі III Положення, а основні завдання та функції служби страхових експертів — у розділі IV. Серед прав страхових експертів звертаємо увагу на право безперешкодно та в будь-який час відвідувати підприємства для перевірки стану умов і безпеки праці та проведення профілактичної роботи з цих питань (за пред'явленням посвідчення).

Щоб реалізувати такі завдання, страхові експерти мають право проводити планові та позапланові перевірки стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи на підприємствах. На відміну від попередника у новому Положенні в окремих розділах описано порядок проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи (розділ VI), а також процедуру усунення виявлених порушень (розділи VII та VIII).

(Постанова правління ФНВ від 20.12.11 р. № 63, набрала чинності з 03.02.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі