Теми статей
Обрати теми

Установили, хто звільняється від отримання лімітів на утворення та розміщення відходів

Редакція БТ
Постанова від 11.04.2012 р. № 289

Установили, хто звільняється від отримання лімітів на утворення та розміщення відходів

 

Кабмін уніс зміни до Порядку розробки, затвердження та перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів (постанова від 03.08.98 р. № 1218).

1. Тепер цей Порядок також поширюватиметься і на розробку, затвердження і перегляд лімітів на небезпечні відходи. При цьому розглядати заяви, проекти лімітів на утворення та розміщення небезпечних відходів, здійснювати погодження таких проектів лімітів, а також видавати дозволи на розміщення небезпечних відходів буде Мінприроди.

2. Контроль за правильністю визначення лімітів та їх дотриманням відтепер здійснюють Держекоінспекція та її територіальні органи, а не як раніше — органи Мінекоресурсів на місцях.

3. Підкориговано перелік осіб, які звільняються від отримання лімітів на утворення та розміщення відходів. До них, зокрема, відтепер віднесені:

— власники тільки побутових відходів, які уклали договори на розміщення відходів із підприємствами комунального господарства;

— власники відходів як вторинної сировини, що здійснюють статутну діяльність зі збирання та заготівлі таких відходів. До цього звільнялися від отримання лімітів тільки власники відходів, які отримали ліцензію на збирання та заготівлю окремих видів відходів як вторинної сировини. Цією зміною розширено перелік осіб, які звільняються від отримання лімітів на утворення відходів у вигляді вторинної сировини. Нагадаємо, що Перелік окремих видів відходів як вторинної сировини, збирання та заготівля яких підлягають ліцензуванню, затверджено постановою КМУ від 28.02.01 р. № 183. До цього Переліку входять лише дві позиції — відходи полімерні та відходи гумові, у тому числі зношені шини.

(Постанова КМУ від 11.04.12 р. № 289, набрала чинності з 20.04.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі