Теми статей
Обрати теми

Телетюнер для цифрового телебачення безкоштовно отримають лише соціально незахищені громадяни

Редакція БТ
Постанова від 21.03.2012 р. № 245

Телетюнер для цифрового телебачення безкоштовно отримають лише соціально незахищені громадяни

 

Кабмін постановою, що коментується, затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами прийняття сигналів цифрового телерадіомовлення.

Перехід з аналогового на цифрове телерадіомовлення, що здійснюється для забезпечення найкращих умов для користувачів, має відбутися до 17 червня 2015 року. Однак для отримання сигналів цифрового мовлення необхідно мати спеціальне обладнання — цифровий телетюнер.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачено кошти для забезпечення населення засобами прийняття сигналів цифрового мовлення. За ці кошти телетюнери типу DVB-T2 встановлюватимуться безкоштовно соціально незахищеним категоріям користувачів.

Передбачено, що цифрові телетюнери видаватимуться безкоштовно лише деяким категоріям громадян із розрахунку 1 телетюнер на 1 житлове приміщення. До них належать: (1) інваліди I та II груп; (2) інваліди війни III групи; (3) особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, що дитина проживає разом з ними; (4) особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; (5) особи, які отримують субсидію на оплату послуг ЖКГ. Ці громадяни повинні звернутися до органів праці та соціального захисту населення з відповідною заявою про забезпечення їх телетюнерами.

(Постанова КМУ від 21.03.12 р. № 245, чинна з 06.04.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі