Теми статей
Обрати теми

Новий Порядок заповнення декларації митної вартості

Редакція БТ
Наказ від 29.03.2012 р. № 416

Новий Порядок заповнення декларації митної вартості

 

Мінфін затвердив Порядок заповнення декларації митної вартості (далі — ДМВ), що визначає загальні правила заповнення ДМВ.

ДМВ використовується для митних цілей: (1) декларантами — при визначенні та заявленні митної вартості товарів, що переміщуються через митний кордон України; (2) митними органами — при здійсненні контролю за правильністю визначення заявленої декларантом митної вартості товарів, що переміщуються через митний кордон України.

ДМВ заповнюється українською мовою із застосуванням комп'ютерної техніки. Нагадаємо, що форми ДМВ наведено в додатках до Порядку декларування митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України, та надання відомостей для її підтвердження, затверджених постановою КМУ від 20.12.06 р. № 1766.

Бланки ДМВ друкуються декларантом на білому папері формату А4. При цьому технічні характеристики паперу, призначеного для виготовлення бланків ДМВ за допомогою комп'ютерної техніки, мають забезпечувати належну якість відбитків службових штампів і печатки митних органів, що використовуються для оформлення ДМВ.

Декларант самостійно заповнює всі графи ДМВ відповідно до порядку їх заповнення, за винятком граф, призначених для відміток митного органу. При заповненні ДМВ використовуються нові: класифікатор умов поставки, класифікатор документів, класифікатор митних органів України та їх структурних підрозділів, спеціалізованих митних установ та організацій, класифікація країн світу, класифікація валют.

ДМВ подається до підрозділу, що здійснює митне оформлення товарів, одночасно з вантажною митною декларацією (ВМД) та іншими необхідними для митного оформлення документами.

Визнано таким, що втратив чинність, документ-попередник — Порядок, затверджений наказом ДМСУ від 02.12.03 р. № 828.

(Наказ МФУ від 29.03.12 р. № 416, набрав чинності 09.05.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі