Теми статей
Обрати теми

Зміни в порядку списання коштів з рахунків платників податків за рішенням ДПС

Редакція БТ
Постанова від 30.03.2012 р. № 122

Зміни в порядку списання коштів з рахунків платників податків за рішенням ДПС

 

З метою забезпечення стягнення органами ДПС коштів з рахунків платників податків/господарюючих суб’єктів Нацбанк уніс зміни до низки своїх нормативних актів:

— до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті (постанова НБУ від 21.01.04 р. № 22), відповідно до яких: (1) для стягнення коштів орган ДПС оформляє не менш ніж у трьох примірниках інкасове доручення (розпорядження); (2) банк, що обслуговує орган ДПС, приймає інкасові доручення (розпорядження) протягом 10 календарних днів з моменту їх складання, а банк платника — протягом 30 календарних днів з моменту їх складання; (3) платіжні вимоги на примусове списання коштів з рахунків платників/інкасові доручення (розпорядження) банки приймають незалежно від наявності на них достатнього залишку коштів та виконують їх протягом операційного дня в межах залишку коштів. За відсутності коштів не виконані протягом операційного дня інкасові доручення (розпорядження) повертаються до органу ДПС; (4) кошти, заарештовані на рахунку клієнта, забороняється використовувати до надходження платіжної вимоги, інкасового доручення (розпорядження) за тим виконавчим документом, для виконання якого накладався арешт, або до отримання передбачених законодавством документів про зняття арешту;

— до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті (постанова НБУ від 16.08.06 р. № 320), відповідно до яких банк приймає та виконує інкасові доручення (розпорядження) на стягнення коштів з кореспондентського рахунка банку-кореспондента в порядку, визначеному нормативно-правовим актом НБУ про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, з урахуванням особливостей, обумовлених у п. 5 гл. 3 розд. III названої Інструкції.

(Постанова НБУ від 30.03.12 р. № 122, набирає чинності через 30 днів після офіційного опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі