Теми статей
Обрати теми

Відкориговано порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України

Редакція БТ
Постанова від 09.04.2012 р. № 132

Відкориговано порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України

 

Нацбанк вніс зміни до Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій, затвердженого постановою Правління НБУ від 17.06.04 р. № 266, відповідно до яких відтепер:

1) не вимагається отримання ліцензії на проведення операцій, пов'язаних з переказуванням іноземної валюти за межі України суб'єктами господарювання — резидентами (якщо це підтверджено відповідними документами), з метою переказування гарантійного забезпечення для участі в тендері, що передбачає поставку товарів (продукції, робіт, послуг, прав інтелектуальної власності), у сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро в один календарний рік на користь однієї особи. До цього на здійснення такого переказу слід було отримати ліцензію;

2) для отримання ліцензії на проведення окремих валютних операцій суб'єкт господарювання — резидент, крім документів, перелічених у п. 2.3 вищезгаданого Положення, має подати також довідку уповноваженого банку про номер рахунка суб'єкта господарювання — резидента, з якого переказуватиметься іноземна валюта за межі України, та/або про номер рахунка суб'єкта господарювання-резидента в гривнях, що використовуватиметься для купівлі іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України, та номер рахунка суб'єкта господарювання — резидента в іноземній валюті, з якого придбана на міжбанківському валютному ринку України іноземна валюта буде перерахована за межі України. Раніше, крім довідки про номер рахунка, з якого перераховуватимуться гроші, слід було також подати довідку про наявність коштів на такому рахунку.

(Постанова Правління НБУ від 09.04.12 р. № 132, набирає чинності з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі