Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням

Редакція БТ
Постанова від 17.09.2012 р. № 54

ЗМІНЕНО ФОРМУ
 Ф14-ФСС З ТВП —

ФТВП коригує Порядок № 4

Постанова Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 17.09.12 р. № 54

«Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням»

 

Постановою , що коментується, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФТВП) уніс зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління ФТВП від 18.01.11 р. № 4 (далі — Порядок № 4).

Унесення змін обумовлене приведенням у відповідність звіту за формою Ф14-ФСС з ТВП до норм оновленого з 14.09.12 р. Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (постанова правління ФТВП від 25.02.09 р. № 12; далі — Порядок № 12)*.

Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП викладено в новій редакції. Але формально до нього додано лише дві графи — 17 і 18, в яких необхідно відображати путівки з 15 % оплатою їх вартості (до змін не було місця для відображення виданих путівок з 15 % оплатою вартості). Нагадаємо: з 15 % оплатою застрахованим особам надаються путівки для лікування дитини у супроводі дорослого за наявності медичних показань на санаторно-курортне лікування (п. 4.7 Порядку № 12).

У зв’язку з цим зсунуто нумерацію решти граф звіту (старі графи з 17 по 24  нові графи з 19 по 26), а також підкориговано пп. 6.8 і 6.9 Порядку № 4, в яких наведено посилання на графи зі зміненою нумерацією. Принцип заповнення не змінився.

Уперше оновлену форму Ф14-ФСС з ТВП необхідно буде подавати починаючи зі звіту за IV квартал 2012 року не пізніше за 21.01.13 р.

Постанова, що коментується, набере чинності з дня офіційного опублікування (на дату підготовки номера не опубліковано).

 

* Порядок № 12 оновлено постановою правління ФТВП від 31.07.12 р. № 43 (див. «БТ», 2012, № 38, с. 11). Змінами передбачено зниження відсотка вартості, яку сплачує працівник за путівку: путівка до двомісного номера для застрахованої особи коштує 20 % її вартості (замість 30 %), а для лікування дитини у супроводі дорослого за наявності медичних показань на санаторно-курортне лікування — 15 % (замість 20 %).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі