Теми статей
Обрати теми

Пільги довгожителям — інвалідам війни

Редакція БТ
Постанова від 26.09.2012 р. № 908

Пільги довгожителям — інвалідам війни

 

1. Прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що передбачає надання додаткових пільг ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Закон поширює передбачені для інвалідів війни I групи пільги на учасників бойових дій та інвалідів війни II — III груп, яким виповнилося 85 років. Тепер вони мають право на додаткові пільги: (1) підвищення пенсій залежно від категорії (а саме: 25 % — учасникам бойових дій (ч. 4 ст. 12 Закону), 20 % — інвалідам III групи (ч. 4 ст. 13 Закону), 10 % — інвалідам II групи (ч. 4 ст. 13 Закону)) від прожиткового мінімуму, тобто додатково відповідно 221 грн., 176,8 грн., 88,4 грн.; (2) зменшення комунальних платежів для цих категорій ветеранів, їх безкоштовний проїзд у міському транспорті та раз на рік — у залізничному.

(Закон України від 18.09.12 р. № 5279-VI , чинний з 01.01.13 р.)

2. Кабмін, у свою чергу, утричі збільшив розміри підвищень до пенсій ветеранам війни, особам, котрі мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», яким виповнилося 100 і більше років.

Іншим особам , яким виповнилося 100 і більше років, установлюється підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, у розмірі 20 % прожиткового мінімуму, установленого законом для осіб, які втратили працездатність.

(Постанова КМУ від 26.09.12 р. № 908, чинна з 09.10.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі