Теми статей
Обрати теми

Розширено перелік видів діяльності, які можна здійснювати за декларативним принципом

Редакція БТ
Постанова від 24.10.2012 р. № 973

Розширено перелік видів діяльності, які можна здійснювати за декларативним принципом

 

Кабмін виклав у новій редакції Перелік певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства.

Основною метою документа є спрощення дозвільних процедур за рахунок розширення прав суб’єктів господарювання, що сприятиме покращенню бізнес-клімату за рахунок зменшення адміністративного тиску на госпсуб’єктів та впорядкування дозвільних процедур.

Перелік скорочено майже вдвічі (у попередній редакції Переліку вказано 95 видів діяльності, які не можуть проводитись на підставі декларації). Скорочення дасть змогу перевести на декларативний принцип, зокрема в агробізнесі: зберігання та переробку зерна; експортно-імпортні операції із зерном та продуктами його переробки; виробництво та реалізацію насіння і садивного матеріалу.

В інших сферах — це розроблення, впровадження та використання енергозберігаючих заходів та енергоефективних проектів; відкриття вантажних митних комплексів, автопортів, автотерміналів; діяльність, пов’язана з туристичним супроводом; виконання робіт до будівництва об’єкта: підготовка земельної ділянки, огородження будівельного майданчика, підведення тимчасових інженерних мереж, облаштування під’їзних шляхів тощо.

(Постанова КМУ від 24.10.12 р. № 973, чинна з 02.11.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі