Теми статей
Обрати теми

Реєстрація прав на нерухоме майно: коли необхідно подати техпаспорт на об’єкт

Редакція БТ
Постанова від 05.09.2012 р. № 824

Реєстрація прав на нерухоме майно: коли необхідно подати техпаспорт на об’єкт

 

До Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень (постанова КМУ від 22.06.11 р. № 703) унесено зміни, якими уточнено, що органу держреєстрації прав подається технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна для проведення державної реєстрації: (1) права власності на новозбудований чи реконструйований об’єкт нерухомого майна; (2) права власності на підставі договору іпотеки, що містить застереження про задоволення вимог іпотекодержателя; (3) припинення права власності на нерухоме майно у зв’язку з його знищенням.

До Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна (постанова КМУ від 05.07.04 р. № 830) внесено зміни, згідно з якими держреєстрація застави повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання, космічних об’єктів проводиться відповідно до вказаного Порядку.

ДПСУ доручено проаналізувати податкові застави, зареєстровані у Держреєстрі обтяжень рухомого майна, та забезпечити подання для держреєстрації податкових застав, предметом яких є нерухоме майно, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Крім цього, Мін’юсту та Держреєстраційній службі доручено вжити заходів до збереження відомостей, що містяться у Держреєстрі іпотек як єдиній комп’ютерній базі даних про обтяження і зміну умов обтяження нерухомого майна іпотекою, відступлення прав за іпотечним договором, передачу, анулювання, видачу дубліката або нової заставної.

(Постанова КМУ від 05.09.12 р. № 824, набирає чинності з 01.01.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі