Теми статей
Обрати теми

Затверджено Інструкцію про порядок обчислення та справляння державного мита

Редакція БТ
Наказ від 07.07.2012 р. № 811

Затверджено Інструкцію про порядок обчислення та справляння державного мита

 

Цю Інструкцію розроблено відповідно до Декрету КМУ від 21.01.93 р. № 7-93 «Про державне мито». Відповідно до нової Інструкції, зокрема, встановлено, що держмито:

сплачується до вчинення дій (наприклад, держмито за видачу паспорта громадянина України (крім обміну нині діючого паспорта на паспорт нового зразка), документів на право виїзду за кордон і про запрошення в Україну осіб з інших країн, за продовження строку їх дії та за внесення змін до цих документів, тощо), за які воно справляється, а у відповідних випадках — при видачі документів (п. 3 розд. 1, п. 2 розд. 2);

— у всіх органах, які його справляють, сплачується митними марками або через фінансові установи шляхом унесення коштів у готівковій формі або їх переказу в безготівковій формі (п. 1 розд. 2);

— за угодами, за якими одна сторона звільняється від сплати держмита, сплачується другою стороною, яка не звільнена від сплати держмита, або пропорційно за домовленістю сторін (п. 2 розд. 2).

Втрачає чинність документ-попередник — наказ Головної державної податкової інспекції України від 22.04.93 р. № 15 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита». Зауважимо, що відповідно до цього наказу сплачувалось не лише державне мито а й судовий збір. Тепер Інструкція регулює порядок сплати виключно державного мита.

(Наказ МФУ від 07.07.12 р. № 811, набрав чинності з 08.10.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі