Теми статей
Обрати теми

Виробництво і торгівля рослинами: урегульовано Порядок встановлення статусу місця виробництва

Редакція БТ
Наказ від 07.08.2012 р. № 487

Виробництво і торгівля рослинами: урегульовано Порядок встановлення статусу місця виробництва

 

Нагадаємо, що особи, які здійснюють госпдіяльність, пов’язану з виробництвом, переробкою, зберіганням, транспортуванням, торгівлею рослинами і рослинними продуктами, зобов’язані, зокрема, здійснювати систематичний моніторинг земельних угідь, які належать їм на правах власності або користування, а також потужностей (об’єктів), на яких здійснюється виробництво та/або обіг рослин, продуктів рослинного походження з метою виявлення регульованих шкідливих організмів (ст. 12 Закону України «Про карантин рослин» від 30.06.93 р. № 3348-XII, далі — Закон).

Згідно зі ст. 31 цього Закону: (1) місця виробництва або виробничі ділянки, вільні від регульованих шкідливих організмів (далі — місця виробництва), встановлюються на вимогу особи, що займається виробництвом об’єктів регулювання; (2) порядок офіційного встановлення та/або підтримання статусу місць виробництва, позбавлення такого статусу, його поновлення визначається центральним органом виконавчої влади з питань аграрної політики; (3) Кабмін встановлює розмір платежів за надання послуг, зазначених у цій статті, згідно з чинним законодавством.

І от тепер на виконання цих норм Мінагрополітики затвердило Порядок офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки.

Порядком , зокрема, встановлено, що офіційне встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва: (1) здійснюється Державною фітосанітарною інспекцією на вимогу особи, яка займається виробництвом, переробкою, зберіганням, транспортуванням, торгівлею рослинами і рослинними продуктами; (2) здійснюється державним фітосанітарним інспектором на відповідній території шляхом проведення процедур перевірки, інспектування, огляду, обстеження, моніторингу, аналізу зразків рослин, продуктів рослинного походження, інших об’єктів регулювання; (3) вимагає від особи подачі державній фітосанітарній інспекції пакета документів, зазначених у п. 2.2 розд. II Порядку.

(Наказ Мінагрополітики від 07.08.12 р. № 487, чинний з 28.09.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі