Теми статей
Обрати теми

Бухгалтер і бухгалтер-практик: у чому відмінності

Редакція БТ
Рішення від 27.09.2012 р. № 257/15

Бухгалтер і бухгалтер-практик: у чому відмінності

 

Аудиторська палата України (АПУ) своїм рішенням надала роз’яснення щодо термінів «професійний бухгалтер» і «професійний бухгалтер-практик» .

Нагадаємо, що згідно зі ст. 6 Закону України «Про аудиторську діяльність» від 22.04.93 р. № 3125-XII при здійсненні аудиторської діяльності аудитори та аудиторські фірми зобов’язані застосовувати відповідні стандарти аудиту. Ці стандарти приймаються на основі стандартів аудиту й етики Міжнародної федерації бухгалтерів (Кодекс етики професійних бухгалтерів Міжнародної федерації бухгалтерів (рішення АПУ від 30.11.06 р. № 168/7) і Міжнародні стандарти контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання упевненості та супутніх послуг видання 2010 року (рішення АПУ від 31.03.11 р. № 229/7 // «БТ», 2011, № 18, с. 14). Затвердження стандартів аудиту є виключним правом АПУ.

При застосуванні Кодексу етики та Міжнародних стандартів аудиту терміни «професійний бухгалтер» і «професійний бухгалтер-практик» потрібно вживати в такому значенні:

термін «професійний бухгалтер» застосовувати до осіб, які працюють у сферах, пов’язаних з бухгалтерським обліком, аудитом, фінансами та оподаткуванням, і мають відповідну підтверджену кваліфікацію;

термін «професійний бухгалтер-практик» застосовувати до аудиторів, які працюють в аудиторських фірмах або надають професійні аудиторські послуги як фізичні особи — підприємці.

(Рішення АПУ від 27.09.12 р. № 257/15, чинне з дня прийняття)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі