Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку віднесення страхувальників до классу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний)

Редакція БТ
Постанова від 21.09.2012 р. № 32

ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ
 ЗА КЛАСАМИ ПРОФРИЗИКУ —

коригування від ФНВ

Постанова Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 21.09.12 р. № 32

«Про внесення змін до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний)»

 

Постановою, що коментується, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (ФНВ) уніс зміни до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний), затвердженого постановою правління ФНВ від 30.11.10 р. № 30 (далі — Порядок).

Так, п. 3.4 Порядку усучаснено посилання на документ, чинний на сьогодні, згідно з яким ФНВ розподіляє страхувальників за класами профризику за основним видом економічної діяльності: у п. 3.4 замість посилання на постанову від 13.09.2000 р. № 1423 (втратила чинність з 18.04.12 р.) зроблено посилання на Розподіл видів економічної діяльності за класами професійного ризику виробництва (додаток до Порядку визначення класу професійного ризику виробництва за видами економічної діяльності, затверджений постановою КМУ від 08.02.12 р. № 237), що набрав чинності ще 18 квітня 2012 року (див. ком. у «БТ», 2012, № 15, с. 4).

Змінами до пп. 4.18 і 4.27 Порядку усучаснено назви даних про ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер (даних паспорта — у разі відмови від коду), які вказуються в актах, що складаються ФНВ.

У зв’язку з актуалізацією названих вище даних також викладено в новій редакції додатки 1 — 6 і 8 — 10 до Порядку. Роботодавців можуть зацікавити зміни в таких додатках, як:

1. Повідомлення про віднесення страхувальника до класу професійного ризику виробництва (додаток 1).

2. Заява про зміну класу професійного ризику виробництва та розміру єдиного внеску (додаток 3).

3. Повідомлення про зміну класу професійного ризику виробництва (додаток 4).

4. Відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (додаток 5).

5. Направлення на проведення перевірки (додаток 6).

Змінену форму Відомостей розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (додаток 5) роботодавці вперше подаватимуть за підсумками 2012 року до 25 січня 2013 року, тобто не пізніше 24 січня 2013 року. Змінами уточнено, що інформація у звіті заповнюється на підставі даних бухгалтерської звітності за минулий календарний рік. Код виду економічної діяльності та його найменування вказуються за Класифікацією видів економічної діяльності ДК 009:2010 (наказ Держкомтехрегулювання від 11.10.10 р. № 457). При цьому до уваги беруться фактично здійснювані види діяльності, а не ті, які було зазначено страхувальником при державній реєстрації (оновлено примітку до поля «за 20__ рік*»). Табличну частину звіту не змінено.

* http://sts.gov.ua/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2012-rik/61843.html

Постанова , що коментується, на дату підготовки номера не набрала чинності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі