Теми статей
Обрати теми

Зміни до Інструкції про службові відрядження

Редакція БТ
Наказ від 07.07.2012 р. № 807

Зміни до Інструкції про службові відрядження

 

Мінфін уніс зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон від 13.03.98 р. № 59 (у редакції наказу від 17.03.11 р. № 362) з метою приведення її у відповідність зі ст. 12 1 Кодексу законів про працю та постановою КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.11 р. № 98. Змінами, зокрема, передбачено:

дата на транспортному квитку має збігатися: у разі: (1) вибуття транспортного засобу з місця постійної роботи відрядженого працівника — з датою вибуття працівника у відрядження згідно з наказом про відрядження; (2) прибуття транспортного засобу до місця постійної роботи відрядженого працівника — з датою прибуття працівника з відрядження згідно з наказом про відрядження;

— якщо працівник, відряджений для участі у переговорах, конференціях, симпозіумах з питань, що стосуються основної діяльності підприємства, за умовами запрошення безоплатно забезпечується харчуванням організаторами таких заходів або якщо вартість харчування включається до рахунків на найм житлового приміщення, проїзних документів без визначення конкретної суми, добові витрати відшкодовуються в розмірах, що визначаються у відсотках сум добових витрат для України згідно з додатком 1 до Постанови від 02.02.11 р. № 98, зокрема 80 % — при одноразовому, 55 % — дворазовому, 35 % — триразовому харчуванні.

Нагадаємо, норми Інструкції на сьогодні не обов’язкові для застосування «звичайними» роботодавцями — її зобов’язані застосовувати лише підприємства, установи та організації, що повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів.

(Наказ МФУ від 07.07.12 р. № 807, набирає чинності з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі