Теми статей
Обрати теми

Зміни в порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів

Редакція БТ
Наказ від 30.07.2012 р. № 575

Зміни в порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів

 

До Порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів (наказ від 26.04.11 р. № 237) унесено зміни, які, зокрема, стосуються ввезення лікарських засобів громадянами України.

Уточнено, що ввезення громадянами на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, призначених для індивідуального використання, які належать до особистих речей громадян (переміщаються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному чи несупроводжуваному багажі громадянина):

1) можливе в таких обсягах :

— у кількості, що не перевищує 5 упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, які містять наркотичні або психотропні речовини);

— у кількості, що не перевищує зазначену в рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я;

2) при цьому митне оформлення тепер здійснюється без отримання митними органами листа-повідомлення МОЗ щодо можливості ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів або відповідного електронного повідомлення. Раніше митне оформлення було можливе тільки після отримання митницею листа-повідомлення МОЗ про можливість увезення.

(Наказ МОЗ від 30.07.12 р. № 575, чинний з 31.08.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі