Теми статей
Обрати теми

Біометричні паспорта і посвідчення водія

Редакція БТ
Постанова від 13.03.2013 р. № 185

Біометричні паспорта і посвідчення водія

 

З метою забезпечення виконання Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (далі — Закон про демреєстр) Кабмін затвердив:

єдині зразки бланків документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи (згідно з додатками 1 — 16 до постанови);

— низку порядків, що регулюють централізоване оформлення, видачу, обмін, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення таких документів (зокрема: паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, посвідчення водія, тимчасового посвідчення громадянина України).

З дня набрання чинності цією постановою запроваджено виготовлення, оформлення і видачу документів, зразки бланків яких затверджені цією постановою, із застосуванням засобів Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування.

Також установлено, що: (1) документи, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який їх було видано; (2) посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії A, A1, B та B1, оформлені і видані після набрання чинності цією постановою, будуть дійсними протягом 20 років з дати їх видачі, інших категорій — протягом 10 років із зазначеної дати. Такі посвідчення підлягають обміну в установленому порядку; (3) до запровадження і видачі документів, зразки бланків яких затверджені цією постановою, документи оформлюються з використанням бланків попередніх зразків.

Нагадаємо, що Перехідними положеннями Закону про демреєстр встановлено, що документи, які посвідчують особу, що підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, видані до дня набуття чинності цим Законом, діють до закінчення терміну їх дії і не підлягають обов’язковій заміні. Посвідчення водія, що були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, припиняють свою дію з 01.01.14 р.

(Постанова КМУ від 13.03.13 р. № 185, чинна з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі