Теми статей
Обрати теми

Анулювання реєстрації платника ПДВ

Редакція БТ
Лист від 11.03.2013 р. № 2863/5/15-33-16

Анулювання реєстрації платника ПДВ

 

ДПСУ стосовно підстав для анулювання реєстрації госпсуб’єкта як платника ПДВ листом зазначила:

анулювання реєстрації як платника ПДВ відбувається також за підставою, визначеною п.п. «ж» п. 184.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ), — внесення запису про відсутність юрособи або фізособи за її місцезнаходженням (місцем проживання) або запис про відсутність підтвердження відомостей про юрособу;

записи про відсутність юрособи за її місцезнаходженням або про відсутність підтвердження відомостей про юрособу вносяться до ЄДР за ініціативою держреєстратора або за ініціативою органу ДПС.

ДПСУ нагадала, що юрособа зобов’язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юрособу.

Якщо після анулювання ПДВ-реєстрації буде усунуто підстави для анулювання свідоцтва платника ПДВ (особа здійснить підтвердження свого місцезнаходження), така особа має право повторно подати реєстраційну заяву за формою № 1-ПДВ з розшифруванням підстави для реєстрації платником ПДВ відповідно до ст. 183 ПКУ (обов’язкова або за добровільним рішенням).

(Лист ДПСУ від 11.03.13 р. № 2863/5/15-33-16)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі