Теми статей
Обрати теми

Безробіття: затверджено форму Повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва

Редакція БТ
Наказ від 19.03.2013 р. № 136

Безробіття: затверджено форму Повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва

 

Мінсоцполітики на виконання ст. 47 Закону України «Про зайнятість населення» (див. «БТ», 2012, № 37, с. 4) затвердило форму Повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 47 цього Закону допомога по частковому безробіттю надається територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин. Порядок надання допомоги по частковому безробіттю встановлюється центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики (на сьогодні діє Порядок фінансування виплат по частковому безробіттю та надання допомоги по частковому безробіттю, затверджений наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 07.02.09 р. № 45).

Повідомлення подають підприємства незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з виробництвом продукції, територіальному органу Державної служби зайнятості у районі, місті, районі у місті тієї адміністративно-територіальної одиниці, на території якої вони зареєстровані як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Повідомлення подається не пізніше дати початку зупинення (скорочення) виробництва.

(Наказ Мінсоцполітики від 19.03.13 р. № 136, чинний з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі