Теми статей
Обрати теми

Продовження декретної відпустки: ЄВС справляємо з допомоги, нарахованої за дні після 1 липня

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Продовження декретної відпустки:
ЄВС справляємо з допомоги, нарахованої за дні після 1 липня

Працівниця підприємства з 12.02.13 р. пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами згідно з листком непрацездатності. Листок непрацездатності вона надала в лютому 2013 року. Допомогу по вагітності та пологах було нараховано та виплачено в лютому 2013 року. З 18.06.13 р. по 01.07.13 р. включно працівниці було виписано листок непрацездатності (продовження попереднього лікарняного) у зв’язку з виникненням ускладнень під час пологів на 14 календарних днів. Допомогу по вагітності та пологах за другим листком непрацездатності було нараховано в липні 2013 року.

Чи справляється ЄВС із суми нарахованої у липні 2013 року допомоги?

(м. Харків)

 

У зв’язку з тим, що допомога по вагітності та пологах нараховується в липні 2013 року, з неї справляється ЄВС, але тільки в частині, що припадає на липень 2013 року. Річ у тім, що до страхового стажу працівниці період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами включається тільки з 01.07.13 р. Тому виходить, що частина допомоги по вагітності та пологах, яка припадає на 01.07.13 р., обкладається ЄВС як у частині нарахувань, так і в частині утримань, а з допомоги, що припадає на червень (з 18.06.13 р. по 30.06.13 р. включно), ЄВС не справляється.

 

Валентина БОРШОВСЬКА,
 заступник директора Департаменту,
 начальник відділу персоніфікованого обліку,
 інформаційних систем та мереж
 Пенсійного фонду України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі