Теми статей
Обрати теми

Оновлено Перелік продукції, яка обов’язково сертифікується

Редакція БТ
Наказ від 06.11.2013 р. № 1308

Оновлено Перелік продукції, яка обов’язково сертифікується

 

Мінекономрозвитку виклало в новій редакції Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні від 01.02.05 р. № 28 (далі — Перелік). Нагадаємо, що сертифікація є обов’язковою для продукції, яка зазначена в  Переліку або якщо сертифікації потребує відповідний технічний регламент. Отже, у новому Переліку традиційно:

включили чергових «новобранців», зокрема: (1) окремі види нафтопродуктів (гази паливні, палива для реактивних двигунів, рідини мастильно-охолоджувальні, бітуми нафтові); (2) пневматичну, стрілецьку, холодну зброю та навіть іграшкові імітаційні її копії; (3) електричний транспорт (нові та вживані пасажирські трамвайні вагони);

вилучили: (1) машини для підготовки та обробки ґрунту; (2) хутро штучне трикотажне для іграшок; (3) збірники-контейнери для радіоактивних відходів та контейнери для захоронення радіоактивних відходів.

Звертаємо увагу ! З 30.11.13 р. вимоги Переліку не поширюються на : (1) велосипеди (дитячі, юнацькі, спортивні спеціальні); (2) посуд із чорних та кольорових металів, порцеляни та фаянсу; (3) товари легкої промисловості (дитячий одяг); (4) арматуру трубопровідну.

І ще важливий нюанс. Для багатьох позицій продукції змінилися нормативні документи, що встановлюють порядок підтвердження відповідності та обов’язкові вимоги. Це стосується, наприклад, дорожніх транспортних засобів, тютюнових виробів, спиртів.

(Наказ Мінекономрозвитку від 06.11.13 р. № 1308, діє з 29.11.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі