Теми статей
Обрати теми

Новий Порядок обліку покупців, що отримали гарантійну заміну товарів

Редакція БТ
Наказ від 03.12.2012 р. № 1263

Новий Порядок обліку покупців, що отримали гарантійну заміну товарів

 

На виконання п.п. 140.1.4 Податкового кодексу України затверджено новий Порядок обліку покупців, що отримали гарантійну заміну товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування), який використовується при визначенні витрат платника податку, пов’язаних з виконанням гарантійних зобов’язань щодо проданих товарів, вартість яких не компенсується за рахунок покупців.

У порівнянні з документом-попередником, затвердженим наказом ДПСУ від 28.02.11 р. № 112 (див. «БТ», 2011, № 14, с. 13):

— уточнено, що продавець зобов’язаний вести окремий облік покупців також у разі виконання гарантійних зобов’язань через третіх осіб (центри сервісного обслуговування). У такому випадку підставою для обліку покупців є паперові звіти, отримані від центрів сервісного обслуговування протягом першого календарного місяця після звітного кварталу або за домовленістю сторін у будь-який період протягом звітного кварталу;

— передбачена можливість ведення Книги обліку покупців в електронному вигляді. При цьому необхідно щоквартально роздруковувати листи Книги, шнурувати їх, нумерувати і скріплювати печаткою та підписом;

— передбачена можливість внесення записів у Книгу за всіма проведеними операціями протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу (раніше — не пізніше дати отримання покупцем замінених товарів або послуг з гарантійного ремонту/обслуговування).

Як і раніше, Книгу слід зберігати 3 роки за умови завершення перевірки органами ДПС з питань дотримання податкового законодавства.

(Наказ МФУ від 03.12.12 р. № 1263, чинний з 08.01.13 р.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі