Теми статей
Обрати теми

ДПСУ рекомендує подавати розрахунок консолідованого податку на прибуток за новою формою

Редакція БТ
Лист від 04.02.2013 р. № 2665/7/15-1317

ДПСУ рекомендує подавати розрахунок консолідованого податку на прибуток за новою формою

 

ДПСУ у своєму листі (розміщено на сайті ДПСУ від 05.02.13 р.; http://www.sts.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-pributok-pidpri/listi-dps/84578.html) роз’яснила, що для виконання вимог п. 57.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) платниками податку на прибуток, котрі прийняли рішення сплачувати консолідований податок, Мінфін розробив форми Розрахунку податкових зобов’язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток (далі — Розрахунок) та Повідомлення платника податку про прийняття рішення щодо сплати консолідованого податку на прибуток (проект наказу розміщено на сайті ДПСУ від 30.11.12 р.; http ://sts.gov.ua/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2012-rik/61924.html). На сьогодні проект наказу ще перебуває на реєстрації в Мін’юсті.

При цьому, оскільки нова форма Розрахунку передбачає відповідні рядки для декларування авансових внесків з податку на прибуток, ДПСУ рекомендує платникам податку подавати до органів ДПС податкову звітність щодо консолідованого податку на прибуток за звітний (податковий) 2012 рік за формою, наведеною у проекті наказу (саме ці форми наведено і в додатках до листа).

Із цього приводу варто зазначити, що податківці вимагають подати звітність, по суті, за неіснуючою формою (з урахуванням тривалості процесу реєстрації та опублікування вона навряд чи набере чинності до 11.02.13 р.). Однак технічні можливості для цього ДПСУ вже забезпечила.

Так, у програмному забезпеченні OPZ (версія 1.30.11 від 06.02.13 р.) уже міститься нова (яка ще не набрала чинності) форма Розрахунку.

На наш погляд, для використання таких (нелегалізованих) форм звітності платнику податків слід було б керуватися п. 46.4 ПКУ і подати їх як додаток до діючих звітних форм, що занижують його зобов’язання перед бюджетом. Але, як убачається з листа, що коментується, для наповнення бюджету податківці готові приймати навіть форми Розрахунку, які ще не набрали чинності.

(Лист ДПСУ від 04.02.13 р. № 2665/7/15-1317)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі