Теми статей
Обрати теми

Зміни МВС до Інструкції про адмінпорушення у сфері дорожнього руху

Редакція БТ
Наказ від 09.11.2012 р. № 1026

Зміни МВС до Інструкції про адмінпорушення у сфері дорожнього руху

 

МВС до Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (наказ від 26.02.09 р. № 77) затвердило зміни, згідно з якими:

у разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, четвертою, шостою, сьомою ст. 121, ст. 1211, 1225, 126, частинами першою, другою, третьою, четвертою ст. 130, ст. 1321, 2061 Кодексу України про адміністративні правопорушення, працівник ДАІ тимчасово затримує транспортний засіб (далі — ТЗ) шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), у тому числі за допомогою спеціального автомобіля-евакуатора;

у разі виявлення ТЗ боржника, оголошеного в розшук відповідно до ст. 40 Закону «Про виконавче провадження», у присутності 2-х свідків і представника підприємства, установи або організації, який доставляє ТЗ на спеціальний майданчик чи стоянку, складається акт огляду та тимчасового затримання ТЗ;

при застосуванні блокування ТЗ уповноваженою особою ДАІ, яка прийняла таке рішення, на лобовому склі автомобіля на видному місці залишається повідомлення про тимчасове затримання ТЗ.

(Наказ МВС від 09.11.12 р. № 1026, чинний з 21.12.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі