Теми статей
Обрати теми

Бартер «під прицілом» Кабміну

Редакція БТ
Постанова від 19.12.2012 р. № 1175

Бартер «під прицілом» Кабміну

 

Нагадаємо, що Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності» від 05.07.12 р. № 5061-VI (див. «БТ», 2012, № 35, с. 14), зокрема: (1) скасовано свідоцтво — разовий індивідуальний дозвіл на перевищення строків імпорту товарів за бартерними договорами виробничої кооперації, консигнації, комплексного будівництва; (2) встановлені єдині терміни здійснення товарообмінних (бартерних) операцій у сфері зовнішньоекономічної діяльності для всіх видів договорів.

Кабмін, з метою приведення своїх актів у відповідність із цим Законом, уніс зміни до постанови від 29.04.99 р. № 756, згідно з якими:

виключено п. 4 (ним було встановлено, що переліки товарів (робіт, послуг) з використанням яких здійснення товарообмінних (бартерних) операцій в галузі зовнішньоекономічної діяльності, а також перелік високоліквідних товарів уточнюються щокварталу Кабміном за пропозицією Мінекономіки та з питань європейської інтеграції, Мінпромполітики, Мінагрополітики, МФУ, що подається до Кабінету Міністрів України не пізніше 25 числа місяця, що настає за цим періодом):

втратили чинність пп. 3, 5. Таким чином, скасовано: (1) Перелік високоліквідних товарів, у разі експорту яких за бартерним договором термін ввезення на митну територію України не повинен перевищувати 60 календарних днів з дати оформлення вивізної вантажної митної декларації; (2) Порядок віднесення бартерних договорів до таких, що передбачають виробничу кооперацію, консигнацію, комплексне будівництво, поставку складних технічних виробів і товарів спеціального призначення.

Крім цього, Кабміном скасовано:

Порядок видачі разового індивідуального дозволу на перевищення встановлених строків ввезення товарів (виконання робіт, надання послуг), які імпортуються за бартерними договорами (визначено таким, що втратила чинність постанова від 13.08.99 р. № 1489);

Порядок віднесення бартерних договорів до таких, що передбачають виробничу кооперацію, консигнацію, комплексне будівництво, поставки складних технічних виробів і товарів спеціального призначення (визначено такою, що втратила чинність, постанову від 16.11.2001 р. № 1493).

(Постанова КМУ від 19.12.12 р. № 1175, чинна з 26.12.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі