Теми статей
Обрати теми

Перекази із-за кордону фізособам: НБУ щодо порядку зарахування гривні від продажу валюти

Редакція БТ
Постанова від 06.06.2013 р. № 208

Перекази із-за кордону фізособам: НБУ щодо порядку зарахування гривні від продажу валюти

 

Нагадаємо, що п. 4 постанови НБУ від 14.05.13 р. № 163 (див. «БТ», 2013, № 21, с. 4) встановлено вимогу стосовно обов’язкового продажу на МВРУ надходжень із-за меж України в іноземній валюті на користь фізичних осіб (резидентів та нерезидентів) у сумі, яка дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 тис. гривень за місяць. Вимога щодо обов’язкового продажу поширюється на надходження в іноземній валюті 1 групи Класифікатора та в російських рублях.

І от Нацбанк роз’яснив порядок зарахування гривенного еквівалента від продажу надходжень на користь фізосіб із-за меж України:

1) банк зараховує гривенний еквівалент від продажу таких надходжень на поточний рахунок фізособи в гривнях, відкритий в уповноваженому банку, який здійснив продаж іноземної валюти;

2) якщо фізособа-отримувач переказу має в уповноваженому банку рахунок в іноземній валюті та була ідентифікована банком, то банк відкриває такій особі поточний рахунок у національній валюті. Укладання договору банківського рахунку в гривнях здійснюється під час першого звернення такої особи до банку;

3) якщо фізособа-отримувач переказу не має в цьому банку рахунків і не була ідентифікована банком, то банк зараховує гривенний еквівалент від продажу надходжень в іноземній валюті такій фізичній особі на окремий аналітичний рахунок балансового рахунка 2909 «Інша кредиторська заборгованість за операціями з клієнтами банку» до часу звернення фізособи до банку для відкриття поточного рахунка в гривнях.

(Постанова НБУ від 06.06.13 р. № 208, набирає чинності через 10 днів після дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі