Теми статей
Обрати теми

Стисло про важливе

Редакція БТ
Новини

Стисло про важливе

 

Автоперевезення

До Порядку видачі та анулювання дозволу на перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах загального користування внесено зміни (наказ Мінінфраструктури від 05.06.13 р. № 351, чинний з дня опублікування).
Зокрема, уточнено: (1) норми Порядку не поширюються на автобусний маршрут загального користування прямого сполучення місто Київ — міжнародний аеропорт «Бориспіль», організатором пасажирських перевезень на якому є Київська міська держадміністрація; (2) виключено положення, за яким дозвіл на перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах загального користування та витяги з нього видавалися безоплатно (тобто — тепер це платно); (3) викладено у новій редакції форму Дозволу на перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах загального користування

Арбітражні керуючі

Порядок контролю. Затверджено Порядок контролю за діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), який поширюється на всіх фізичних осіб, які отримали в установленому порядку свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) (наказ Мін’юсту від 27.06.13 р. № 1284/5, чинний з дня опублікування).
Втратив чинність попередній Порядок контролю (наказ Мін’юсту від 15.01.13 р № 113/5

Депозитарна діяльність

Затверджено Положення про провадження депозитарної діяльності (рішення НКЦПФР від 23.04.13 р. № 735, в цілому чинне з дня опублікування).
Положення визначає порядок провадження депозитарної діяльності. Також, зокрема, передбачено: (1) Центральний депозитарій і депозитарні установи здійснюють депозитарну діяльність лише стосовно емісійних цінних паперів, яким призначений міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів; (2) учасникам депозитарної системи України заборонено здійснювати депозитарну діяльність щодо векселів (крім фінансових векселів) та заставних

Залізниця

Внутрішнє сполучення. Затверджено зміни до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні (наказ Мінінфраструктури від 09.06.13 р. № 413, чинний з 16.07.13 р.).
Зокрема, установлено, що: (1) до вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних та купейних вагонах поїздів внутрішнього сполучення (розділ II) з 01.10.13 р. застосовується індексація у розмірі 1,1; (2) вартість проїзду пасажирів у вагонах 1-го, 2-го та 3-го класів денного швидкісного поїзда Інтерсіті (ІС) визначається шляхом множення вартості проїзду відповідно в купейному, плацкартному та загальному вагонах швидкого поїзда на коефіцієнт 1,6;
(3) вартість проїзду пасажирів у вагоні 2-го класу швидкісного поїзда Інтерсіті+ (ІС+) визначається шляхом множення вартості проїзду у плацкартному вагоні швидкого поїзда на коефіцієнт з 01.07.13 р. — 1,82, з 01.10.13 р. — 1,67

Міжнародне сполучення. Затверджено нові коефіцієнти індексації до базової вартості квитка та плацкарти міждержавного пасажирського тарифу (наказ Мінінфраструктури від 19.06.13 р. № 414, чинний з 16.07.13 р.).
Відповідні зміни унесено до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні

«Старі» бланки перевізних документів. Наказом Мінінфраструктури від 25.04.13 р. № 259 (чинний з дня прийняття) визнано таким, що втратив чинність, наказ Мінтранспорту від 19.11.98 р. № 460 «Про затвердження бланків перевізних документів». Нагадаємо, що нові бланки встановлено наказом Мінінфраструктури, Міндоходів від 30.05.13 р. № 331/137 // «БТ», 2013, № 28, с. 14)

Когенераційні установки

Затверджено Порядок проведення кваліфікації когенераційної установки (наказ Мінекономрозвитку від 12.06.13 р. № 627, чинний з дня опублікування). Зокрема, установлено: (1) кваліфікацію проводить Держенергоефективності на безоплатній основі; (2) Перелік когенераційних установок, що відповідають кваліфікаційним показникам, розміщується на офіційному сайті Держенергоефективності; (3) втратив чинність попередній Порядок організації конкурсного відбору експертних установ та здійснення кваліфікації когенераційної установки (наказ Наценергоефективності від 30.03.07 р. № 56)

Охорона праці

Затверджено Норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам нафтопереробної промисловості (наказ Міненерговугілля від 27.05.13 р. № 278, чинний з дня опублікування).
З набранням чинності цим наказом уважати такими, що не застосовуються на території України, Типові галузеві норми безоплатної видачі спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту робітникам і службовцям нафтопереробної та нафтохімічної промисловості (постанова Державного комітету СРСР по праці та соціальних питаннях від 23.09.80 р. № 269/П-10 (НПАОП 23.2-3.25-80)

Фондовий ринок

Затверджено Вимоги до аудиторського висновку, що подається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації про результати діяльності інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів) та компанії з управління активами (рішення НКЦПФР від 11.06.13 р. № 991, чинне з 01.01.14 р.)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі