Теми статей
Обрати теми

Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

Редакція БТ
Наказ від 31.05.2013 р. № 318/655

Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

 

Відповідно до ст. 35 Закону України «Про зайнятість населення» та з метою організації надання соціальних послуг з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованим безробітним затверджено Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних. Втрачає чинність аналогічне попереднє Положення (наказ від 13.02.01 р. № 53/59).

Дія нового Порядку поширюється на зареєстрованих безробітних, які мають право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Новий Порядок визначає механізм організації територіальними органами Держслужби зайнятості в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, у районах, містах, районах у містах професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних.

Професійне навчання безробітних організовується на замовлення роботодавця або для самозайнятості , провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань безробітних і здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах Держслужби зайнятості, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або безпосередньо у роботодавців — замовників кадрів за рахунок коштів Фонду безробіття.

Після успішного завершення повного курсу навчання безробітні отримують документи державного зразка: (1) свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації; (2) диплом молодшого спеціаліста, диплом спеціаліста; (3) свідоцтво про підвищення кваліфікації.

(Наказ Мінсоцполітики та МОН від 31.05.13 р. № 318/655, чинний з 16.07.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі