Теми статей
Обрати теми

Картка для тахографа

Редакція БТ
Наказ від 30.05.2013 р. № 329

Картка для тахографа

 

Нагадаємо, що ст. 53 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування міжнародних автомобільних перевезень» від 22.03.12 р. № 4621-VI установлено, що у транспортних засобах, які здійснюють міжнародні перевезення пасажирів та/ або вантажів, установлюються і використовуються контрольні пристрої — тахографи.

І от Мінінфраструктури затвердило Порядок обігу карток, що використовуються в цифрових контрольних пристроях (тахографах), яким установлено наступне.

Карткакартка цифрового контрольного пристрою (тахографа) із вбудованою мікросхемою, призначеною для використання в цифровому контрольному пристрої, типи якої затверджено відповідно до вимог ЄУТР (картка водія видається зі строком дії до 5 років; картка майстерні — зі строком дії до 1 року; картка контролера — зі строком дії до 2 років; картка підприємства — зі строком дії до 5 років).

Тахограф — обладнання, яке є засобом вимірювальної техніки, призначене для встановлення на ТЗ для показу та реєстрації в автоматичному чи напівавтоматичному режимі даних про рух цих ТЗ або про певні періоди роботи їх водіїв.

Картки водія видаються фізичним особам : (1) які мають право керувати ТЗ; (2) які мають національне посвідчення водія хоча б однієї з категорій: C, C1, D, D1; (3) які не мають на дату подання заяви, у випадку первинної видачі картки, іншої діючої картки водія; (4) які мають постійне місце проживання на території України.

Для отримання картки заявник подає особисто або поштовим відправленням заяву до Центру з видачі карток компетентного органу.

Зазначена в заяві на видачу або оновлення картки інформація підтверджується завіреними в установленому законодавством порядку копіями документів, визначеними цим Порядком.

Картка видається користувачу картки протягом 20 робочих днів із дати реєстрації заяви на видачу або оновлення картки.

Фізособі видається лише одна картка водія.

Фізособа, яка є власником картки водія, може користуватися тільки власною карткою водія.

Картка підприємства оформляється на ім’я керівника госпсуб’єкта та/або відповідальної особи, яка призначена наказом по підприємству для проведення внутрішнього контролю за режимами праці та відпочинку водіїв, які є співробітниками цього госпсуб’єкта. Госпсуб’єкту може бути видано кілька карток.

Картка майстерні видається пунктам сервісу тахографів, які внесені до Переліку і не мають права на картку підприємства. Госпсуб’єкту може бути видано кілька карток.

Картки контролера видаються особам, які уповноважені здійснювати контроль за режимом праці та відпочинку водіїв, а також особам, які здійснюють державний контроль у сфері безпеки дорожнього руху.

(Наказ Мінінфраструктури від 30.05.13 р. № 329, чинний з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі