Теми статей
Обрати теми

Стисло про важливе

Редакція БТ
Новини

Стисло про важливе

 

Апостиль

Затверджено форму Заяви про проставлення апостилю на виписці/витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (наказ Мін’юсту від 03.07.13 р. № 1328/5, чинний з дня опублікування).
Установлено, що до Заяви необхідно додавати документ банківської установи про оплату послуг з проставлення апостилю або копію документа, що підтверджує право на звільнення від сплати

Аптеки

Викладено у новій редакції Перелік лікарських засобів, заборонених до рекламування, що відпускаються без рецепта (наказ МОЗ від 17.06.13 р. № 514, чинний з дня опублікування)

Залізниця

Затверджено дві Методики розрахунку тарифів на перевезення пасажирів: (1) залізничним транспортом (наказ Мінінфраструктури від 09.06.13 р. № 412, чинний з 16.07.13 р.); (2) денними швидкісними поїздами класу Інтерсіті+ (ІС+) (наказ Мінінфраструктури від 05.07.13 р. № 452, чинний з дня опублікування)

ЗЕД

Затверджено форму Журналу обліку державної реєстрації іноземних інвестицій (наказ Мінекономрозвитку від 10.06.13 р. № 561, чинний з дня опублікування).
Це зроблено відповідно до п. 5 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій та її анулювання (постанова КМУ від 06.03.13 р. № 139 // «БТ», 2013, № 13, с. 11)

Накопичувальний пенсійний фонд

Затверджено Порядок призначення компанії з управління активами, що тимчасово здійснюватиме управління активами Накопичувального пенсійного фонду (рішення НКЦПФР від 28.05.13 р. № 896, чинне з дня опублікування).
Призначення компанії з управління активами, яка тимчасово здійснюватиме управління активами Накопичувального фонду, здійснюється НКЦПФР у разі отримання копії рішення Ради Накопичувального фонду про припинення повноважень компанії з управління активами накопичувальної системи пенсійного страхування

Перевірки: ДПСУ

Побачили світ Методичні рекомендації щодо складання плану-графіка проведення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання (наказ ДПСУ від 27.06.12 р. № 553, чинний з дня прийняття).
Методрекомендації не дуже відрізняються від попередніх. Так, плани-графіки, як і раніше, складаються щокварталу. Зауважимо: у Методрекомендаціях поняття «податкова віддача» і «податкове навантаження» замінено на поняття «рівень сплати» відповідного податку. При цьому формули розрахунку, а отже, суть показників і сфера їх застосування залишилися колишніми. Як і раніше, розраховується показник податкової віддачі для «підприємницького» ПДФО

Трудовий стаж

Унесено зміни до Порядку підтвердження періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років (постанова ПФУ від 26.06.13 р. № 9-1, чинна з дня опублікування).
Тепер заявник для підтвердження стажу роботи замість Довідки з Єдиного державного реєстру про ліквідацію підприємства, установи, організації без визначення правонаступника подає до управління ПФУ у районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах за місцем проживання (реєстрації) Витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (базовий або розширений)

«Укрпошта»

Національного оператора поштового зв’язку — Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» — визначено призначеним оператором для здійснення поштових послуг і виконання зобов’язань, що випливають з актів Всесвітнього поштового союзу. Також УДППЗ «Укрпошта» визначено призначеним оператором для здійснення поштових платіжних послуг на території України шляхом використання своєї мережі, а також для виконання обов’язків, що випливають з актів Всесвітнього поштового союзу (наказ Мінінфраструктури від 14.06.13 р. № 405, чинний з дня опублікування)

Фондовий ринок

Затверджено Ліцензійні умови провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) — депозитарної діяльності та клірингової діяльності (рішення НКЦПФР від 21.05.13 р. № 862, чинне з дня опублікування).
Ліцумови встановлюють кваліфікаційні, організаційні, технологічні й інші спеціальні вимоги, обов’язкові для виконання при провадженні професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності (крім депозитарної діяльності Центрального депозитарію й Нацбанку) та клірингової діяльності.
Вимоги, установлені цими Ліцумовами, повинні виконуватись ліцензіатами та їх посадовими особами протягом усього строку провадження депозитарної або клірингової діяльності. Ліцензіат згідно з отриманою ліцензією має право провадити такі види діяльності: (1) депозитарну діяльність (депозитарну діяльність депозитарної установи; діяльність із зберігання активів інститутів спільного інвестування; діяльність із зберігання активів пенсійних фондів); (2) клірингову діяльність

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі