Теми статей
Обрати теми

Емісія та реєстрація випуску акцій при реорганізації АТ

Редакція БТ
Рішення від 09.04.2013 р. № 520

Емісія та реєстрація випуску акцій при реорганізації АТ

 

Затверджено Порядок здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, що створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, або до яких здійснюється приєднання.

Втратив чинність попередній Порядок (рішення ДКЦПФР від 30.08.11 р. № 1180).

Новий Порядок визначає:

1) порядок здійснення емісії акцій акціонерних товариств (далі — АТ), які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, а також АТ, до яких здійснюється приєднання;

2) порядок реєстрації випусків акцій АТ, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, а також АТ, до яких здійснюється приєднання;

3) порядок зупинення обігу акцій.

Установлено, що АТ, які припиняються у зв’язку з реорганізацією, зобов’язані здійснити викуп простих акцій у акціонерів, які вимагають цього, в порядку, визначеному Законом України «Про акціонерні товариства».

Не пізніше 10 робочих днів після проведення загальних зборів АТ, на яких було прийнято рішення, що стало підставою для вимоги обов’язкового викупу акцій, акціонерам, включеним до переліку акціонерів, які мають право вимагати здійснення обов’язкового викупу належних їм акцій, надсилаються персональні письмові повідомлення про право вимоги обов’язкового викупу акцій, що належать акціонеру.

(Рішення НКЦПФР від 09.04.13 р. № 520, чинне з 11.06.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі