Теми статей
Обрати теми

Агромашинобудування: затверджено Порядок розрахунку ступеня локалізації

Редакція БТ
Постанова від 27.05.2013 р. № 369

Агромашинобудування: затверджено Порядок розрахунку ступеня локалізації

 

Нагадаємо, що для отримання державної підтримки підприємства вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу має виробляти вітчизняну техніку і обладнання.

Вітчизняною технікою і обладнанням для агропромислового комплексу вважаються техніка і обладнання, які виготовлені підприємствами вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу, у разі якщо ступінь їх локалізації перевищує 60 %. Виняток становить виробництво тракторів та інших самохідних енергетичних засобів сільгосппризначення, спеціальних автомобілів сільгосппризначення, самохідних та причіпних комбайнів, для яких ступінь локалізації має перевищувати показник, встановлений Кабміном (п. 3 ст. 1 Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» від 07.02.02 р. № 3023-III).

Щоб підприємства вітчизняного машинобудування могли розрахувати ступінь локалізації, Кабмін нарешті затвердив Порядок визначення ступеня локалізації виробництва підприємствами вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу. Відповідно до цього Порядку ступінь локалізації визначається шляхом ділення вартості сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей і комплектувальних виробів вітчизняного виробництва на собівартість вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу і множенням результату на 100.

Підтверджувати ступінь локалізації такі підприємства мають шляхом подання до Мінагрополітики калькуляції собівартості техніки і обладнання із зазначенням матеріальних витрат, зокрема вартості вітчизняних та імпортних сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей і комплектувальних виробів.

Крім того, Кабмін також затвердив Показники ступеня локалізації виробництва підприємствами вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу тракторів та інших самохідних енергетичних засобів сільськогосподарського призначення, спеціальних автомобілів сільськогосподарського призначення, самохідних та причіпних комбайнів, на які мають орієнтуватися підприємства вітчизняного машинобудування при визначенні належності тракторів та інших самохідних енергетичних засобів сільгосппризначення, спеціальних автомобілів сільгосппризначення, самохідних та причіпних комбайнів до вітчизняної техніки та обладнання.

(Постанова КМУ від 27.05.13 р. № 369, чинна з 07.06.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі