Теми статей
Обрати теми

Стисло про важливе

Редакція БТ
Новини

Стисло про важливе

 

Бухоблік факторингу

Унесено до Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних операцій фінансових установ, що надають послуги факторингу (розпорядження Держфінпослуг від 29.10.09 р. № 787) зміни до прикладів 1, 3 (розпорядження Держфінпослуг від 02.10.12 р. № 1561, чинне з дня прийняття)

ДК «Укроборонпром»

Порядком списання заборгованості Пенсійного фонду за позиками, наданими з єдиного казначейського рахунка, на суму списаної заборгованості підприємств оборонно­промислового комплексу (постанова КМУ від 13.02.13 р. № 104, чинна з 20.02.13 р.) передбачено списати заборгованість ПФУ за позиками, наданими з єдиного казначейського рахунка, на суму списаної заборгованості підприємств оборонно­промислового комплексу — учасників ДК «Укроборонпром» у загальній сумі 854,0 млн. грн., у тому числі 822,8 млн. грн. платежів, що спрямовуються до бюджету ПФУ. Порядок затверджено для реалізації норм Закону України від 06.09.12 р. № 5213­VI

Експерто­година­2013

З метою впорядкування вартості проведення експертиз у науково­дослідних установах судових експертиз Мін’юст установив, що з урахуванням індексу споживчих цін за 2012 рік нормативна вартість однієї експерто­години у 2013 році становить: експертиза проста49 грн; експертиза середньої складності — 61,2 грн; експертиза особливої складності — 73,6 грн. (наказ Мін’юсту від 07.02.13 р. № 239/5, чинний з 22.02.13 р.)

Ліки

Прописи. Затверджено прописи на традиційні лікарські засоби та Перелік лікарських засобів, що виробляються згідно із затвердженими прописами (наказ МОЗ від 26.11.12 р. № 949, чинний з дня прийняття)

Форми документів. Затверджено форми документів, що застосовуються при здійсненні державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну: (1) Заяву про видачу висновку про якість ввезених в Україну лікарських засобів; (2) Перелік ввезених в Україну лікарських засобів; (3) Висновок про якість ввезеного в Україну лікарського засобу; (4) Звіт виробника лікарських засобів щодо результатів вхідного контролю активних фармацевтичних інгредієнтів (субстанцій) (наказ МОЗ від 21.01.13 р. № 39, чинний з 28.02.13 р.)

Недержавне пенсійне забезпечення

Затверджено Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення (розпорядження Нацкомфінпослуг, НКЦПФР від 04.12.12 р. № 2541/1746, чинне з 26.02.13 р.). Установлено граничний розмір витрат, що відшкодовуються надавачам послуг за рахунок пенсійних активів недержавного пенсійного фонду. Річний граничний розмір таких витрат установлюється у відсотках від чистої вартості активів недержавного пенсійного фонду і становить 7,0%

Перевірки у сфері насінництва
та розсадництва

Затверджено Перелік питань для здійснення Державною інспекцією сільського господарства України та її територіальними органами планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва. Перелік є вичерпним. Здійснення планових заходів держнагляду (контролю) за дотриманням госпсуб’єктами вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва з питань, не включених до Переліку, забороняється. Також затверджено Уніфіковану форму акта перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва (наказ Мінагрополітики від 29.01.13 р. № 42, чинний з дня опублікування)

Печатки та їх описи Держземагентства

Затверджено Зразки печаток та їх Описи для: (1) Державного кадастрового реєстратора Держземагентства України; (2) Державного кадастрового реєстратора територіальних органів Держземагентства України в областях, містах Києві та Севастополі; (3) Державного кадастрового реєстратора територіальних органів Держземагентства України у районах, містах, а також міськрайонних, міжміських, міжрайонних територіальних органах Держземагентства України (наказ Мінагрополітики від 26.12.12 р. № 829, чинний з 12.02.13 р.)

Страхування

Затверджено зміни до: (1) Положення про здійснення нагляду за діяльністю філій страховиків­нерезидентів та застосування заходів впливу за порушення ними законодавства про фінансові послуги, якими, зокрема, передбачено, що рішення про результати розгляду справи про правопорушення повинно вручатися керівнику філії страховика­нерезидента чи іншій уповноваженій особі під підпис або надсилатися рекомендованим листом з повідомленням про вручення; (2) Положення про особливості застосування заходів впливу у вигляді відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації (розпорядження Нацкомфінпослуг від 10.01.13 р. № 65, у цілому набирає чинності з 26.02.13 р.)

Фондовий ринок

Ліцензування. НКЦПФР уточнила перелік та вимоги до документів, необхідних для отримання ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку (рішення НКЦПФР від 25.12.12 р. № 1852, чинне з 15.02.13 р.)

Навчання та атестація. Затверджено зміни до Положення про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку (рішення НКЦПФР від 22.01.13 р. № 61, у цілому набирає чинності з дня опублікування). Зокрема, визначено, що фахівець має право скласти кваліфікаційний іспит протягом 1 року з дати отримання свідоцтва про навчання з відповідної спеціалізації

Звітність. Затверджено: (1) описи розділів та схем файлів в електронному вигляді згідно зі специфікацією eXtensible Markup Language (XML), що подається емітентом цінних паперів до НКЦПФР (наказ НКЦПФР від 07.02.13 р. № 74); (2) склад та опис полів (розділів) та схем XML­файлів електронної форми фінансової звітності, яка подається учасниками фондового ринку до НКЦПФР (наказ НКЦПФР від 12.02.13 р. № 86). Накази чинні з дня прийняття

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі