Теми статей
Обрати теми

Порядок ввезення в Україну насіння, занесеного до Реєстру сортів рослин ОЕСР

Редакція БТ
Наказ від 25.03.2013 р. № 216

Порядок ввезення в Україну насіння, занесеного до Реєстру сортів рослин ОЕСР

 

Затверджено Порядок ввезення в Україну насіння сорту, який занесений до Реєстру сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку (далі — ОЕСР), тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна, за умови, що воно призначене для розмноження і наступного вивезення за межі країни, яким передбачено, що насіння сортів рослин ввозиться на митну територію України без права на реалізацію для розмноження з наступною сертифікацією та вивезенням за межі країни.

Порядок затверджено відповідно до частини другої ст. 20 Закону України «Про насіння і садивний матеріал», Закону України «Про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння зернових культур, Схеми сортової сертифікації насіння кукурудзи та сорго Організації економічного співробітництва та розвитку».

Установлено, що госпсуб’єкт, який узяв на себе зобов’язання щодо ввезення, розмноження, сертифікації та вивезення насіння, до початку ввезення насіння: (1) надсилає до Держсільгоспінспекції повідомлення за встановленою формою; (2) додає до повідомлення документи, перелік яких наведено у п. 5 Порядку.

Держсільгоспінспекція в 10-денний строк з дня отримання повідомлення та доданих до нього документів розглядає їх і надає на безоплатній основі госпсуб’єкту лист-підтвердження, що насіння сортів рослин, які занесені до Реєстру сортів рослин ОЕСР, ввозиться в Україну для розмноження з наступною сертифікацією та вивезенням за її межі.

(Наказ Мінагрополітики від 25.03.13 р. № 216, чинний з 29.04.13 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі