Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

Редакція БТ
Довідкова інформація

КАЛЕНДАР тижня

 

15 ЖОВТНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк сплати:

— збору за провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями за листопад 2013 року.

Закінчується строк подання:

— звітності, пов’язаної з використанням РРО та РК, за вересень 2013 року у разі, якщо не подається інформація по дротових або бездротових каналах зв’язку.

 

18 ЖОВТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк сплати:

— єдиного податку фізичними особами — підприємцями, яких віднесено до платників 1 та 2 груп, за жовтень 2013 року.

Закінчується строк подання:

— звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду від нещасних випадків за IІІ квартал 2013 року (при наявності заборгованості, що утворилася станом на 01.01.11 р.);

— заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (зміна групи єдиного податку) платниками єдиного податку з груп 1, 2, 3 (підприємці) та групи 4 (юрособи), які перевищили у звітному кварталі встановлений для них граничний розмір доходу і переходять до «старшої» групи єдиного податку.

 

 

Календарні замітки

 

1. Чи передбачено новими міндоходівськими ЄВС-документами перенесення в частині строків сплати ЄВС та подання ЄВС-звітності, якщо вони припадають на вихідний (святковий) день?

Так, передбачено. Податківці вирішили не порушувати встановлені раніше ПФУ «звичаї».

Міндоходівське «святково-вихідне» перенесення граничного строку подання звітності передбачене в п. 2.15 нового Порядку № 454 (наказ Міндоходів від 09.09.13 р. № 454, докладніше на с. 7 цього номера), а сплати ЄВС — у п. 4.10 Порядку № 455 (наказ Міндоходів від 09.09.13 р. № 455, докладніше на с. 5 цього номера).

Відповідно, як і раніше, у разі якщо останній день строків сплати ЄВС або подання звітності з ЄВС припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків вважається перший робочий день, наступний за вихідним або святковим днем.

Зауважимо, що і в інших аспектах сплати, подання звітності практично нічого не змінилося (докладніше читайте на с. 21 цього номера).

 

2. Чи переноситься строк подання заяви про перехід до «старшої» групи при перевищенні межі щодо виручки, якщо він припадає на вихідний (святковий) день?

Нагадаємо, що 18 жовтня (п’ятниця) настає останній день подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (зміни групи єдиного податку) платниками єдиного податку з груп 1, 2, 3 (підприємці) та групи 4 (юридичні особи), які перевищили у звітному кварталі встановлений для них п. 291.4 ПКУ граничний розмір доходу і переходять до «старшої» групи ЄП.

Якщо при цьому підприємець хоче перейти до групи 3 на ставку єдиного податку 3 % з ПДВ або до групи 5 на ставку єдиного податку 5 %, одночасно подається заява на ПДВ-реєстрацію.

Юридичні особи, які переходять до групи 6 на ставку єдиного податку 5 %, також одночасно повинні подати заяву на ПДВ-реєстрацію (докладніше про це ви можете прочитати у «БТ», 2013, № 29).

Важливо пам’ятати, що строк подання ЄП-заяв у зв’язку зі «святково-вихідними» подіями не переноситься!

А от як прискорити подання цих заяв, використовуючи електронну форму подання, ви можете прочитати у «БТ», 2013, № 3, с. 6, № 36, с. 43.

 

Альфія ЖИХАРЕВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі