Теми статей
Обрати теми

Оновлено Порядок повернення Держказначейством помилково або надміру зарахованих коштів

Редакція БТ
Наказ від 03.09.2013 р. № 787

Оновлено Порядок повернення Держказначейством помилково або надміру зарахованих коштів

 

Мінфін перезатвердив Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.

Як і раніше, він не стосується операцій з бюджетного відшкодування ПДВ. Також він не стосується безспірного списання коштів держбюджету та місцевих бюджетів на підставі рішення суду.

Норми Порядку працюють, коли йдеться про повернення помилково або надміру сплачених податків, зборів (обов’язкових платежів), інших доходів бюджетів, коштів від повернення до бюджетів бюджетних позик, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, кредитів, у тому числі залучених державою (місцевими бюджетами) або під державні (місцеві) гарантії (далі — платежі).

Як і раніше, установлено, що повернення платежів здійснюється:

у нацвалюті — на рахунки одержувачів коштів, відкриті в банках чи органах Казначейства, зазначені у поданні або заяві платника;

в інвалюті у валюті платежу з валютних рахунків Казначейства або у гривневому еквіваленті (якщо платник просить про це у своїй заяві), розрахованому за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Нацбанком на дату повернення коштів з бюджету.

Довідково зауважимо:

— дізнатися про нюанси повернення надміру/помилково сплаченого ЄВС ви можете з матеріалу у «БТ», 2013, № 40, с. 28;

— стосовно того ж ЄВС, помилково сплаченого на старі рахунки, Міндоходів заспокоює платників (консультація в розділі 301.10 ЄБПЗ), що такі кошти автоматично перераховуватимуться на «правильні» рахунки Міндоходів, що допоможе платникам уникнути відповідальності за несвоєчасну сплату ЄВС.

(Наказ МФУ від 03.09.13 р. № 787, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі