Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій

Редакція БТ
Наказ від 18.09.2013 р. № 491

ДЕРЖРЕЄСТР РРО:

не востаннє оновлено

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 18.09.13 р. № 491

«Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»

 

Наказом , що коментується, Міндоходів затвердило чергову нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій (далі — Держреєстр РРО).

Важливо. Оновлений Держреєстр РРО не зазнав кардинальних змін, а був лише дещо підкоригований з метою збільшення в обігу кількості РРО, які відповідають вимогам абз. 2 та 3 п. 7 ст. 3 Закону про РРО.

Порівняно з попередником:

1) з розділу II Держреєстру РРО до розділу I було повернуто декілька моделей РРО. А саме, портативні електронні контрольно-касові апарати Екселліо DPU-500 Plus та Екселліо DPU-450И, електронний контрольно-касовий реєстратор DATECS FP-3141Т, які тепер оснащені зовнішніми модемами та новим програмним забезпеченням (далі — ПЗ), що дає змогу передавати контрольно-звітну інформацію в електронній формі.

Повернення таких моделей до розділу І говорить про те, що обіцянка податківців виключити з Держрежєстру РРО моделі, що не виконують вимоги абз. 2 та 3 п. 7 ст. 3 Закон про РРО, стала вагомим аргументом для вдосконалення наявних моделей РРО. І хоча не всі виробники поспішають модернізувати свої РРО, та все ж зрушення в кращий бік видно. До речі, «погроза» виключити з 01.10.13 р. «несучасні» РРО з Держреєстру РРО нікуди не поділася, тож незабаром Міндоходів може втілити її в життя;

2) розділ I Держреєстру РРО доповнений новими моделями РРО:

— спеціалізованим РРО ЕКСПРЕС з версією ПЗ 2.0.0.1. Цю модель можна використовувати як при продажу (поверненні) проїзних/перевізних документів та товарів (послуг) на залізничному транспорті, так і при продажу ювелірних виробів, прийманні платежів за послуги стільникового мобільного зв’язку, а також ломбардами;

— автоматами з продажу товарів (послуг) СЕА АП 100 з версією ПЗ АП 1.20 із вбудованим модемом, який призначений для проведення операцій з паркування автотранспорту.

 

Сергій ДЕЦЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі