Теми статей
Обрати теми

Для податків — «учорашній» курс валют: офіційно від Міндоходів

Редакція БТ
Лист від 10.04.2014 р. № 8414/7/99-99-19-03-01-17

Для податків — «учорашній» курс валют: офіційно від Міндоходів

Лист Міндоходів України від 10.04.14 р. № 8414/7/99-99-19-03-01-17

 

Листом, що коментується, Міндоходів «забетонувало» свою точку зору в такому питанні: як обчислювати податкові зобов’язання, пов’язані з інвалютою, у світлі зміни правил розрахунку курсу гривні до іноземної валюти. Нагадаємо: з 04.04.14 р. курс визначається на поточний день та діє з моменту визначення. Отже, в один день діє два курси: до встановлення нового курсу — «вчорашній», після встановлення нового курсу — «сьогоднішній».

Головні податківці повідомили, що для цілей визначення податкових зобов’язань із податків та зборів (у тому числі митних платежів) протягом усієї доби(!) застосовуємо офіційний курс НБУ гривні до інвалют і курсу банківських металів, що діє на 0 годин відповідної доби. Те саме говориться в роз’ясненні на сайті Міндоходів (див. тут http://minrd.gov.ua/media-tsentr/novini/142244.html).

Отже, для податкових цілей курс валют діє таким чином:

 

img 1

 

Важливо! Законодавчо цю позицію зафіксовано тільки стосовно визначення митних платежів, ПДВ та акцизного податку (про це читайте в коментарі до Закону № 1200-VII на с. 4 — 5 номера).

Проте Міндоходів у листі говорить про «податкові зобов’язання з податків та зборів (у тому числі митних платежів)». Вважаємо, це підтверджує нашу позицію про те, що правило «вчорашнього курсу» можна застосовувати й до податку на прибуток (докладніше — у «БТ», 2014, № 16, с. 20 та у наступному номері).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі