Теми статей
Обрати теми

«Військовий» Держбюджет-2014: на перевірки заборона — податківцям імунітет

Верховна Рада України, Жиленко Катерина
Закон України від 31.07.14 р. № 1622-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік»

Серпень стартував доволі «насичено». На тлі багатьох обговорюваних змін до ПКУ скромно виглядають поправки в Законі про держбюджет на 2014 рік.

Закон, що коментується, перерозподілив прибуткову та видаткову частину держбюджету в умовах непростої воєнної ситуації в країні та прописав особливі «воєнні» правила дії.

Так, важкі настали часи, але в цій бочці дьогтю є й ложка меду.

Приємний момент: протягом серпня — грудня 2014 року всі контролюючі органи (окрім Держфіскальної служби  вона ж у минулому Міндоходів) можуть перевіряти підприємства, установи, організації та фізичних осіб — підприємців тільки з дозволу КМУ або за власним бажанням (заявкою) госпсуб’єкта. Отже, контролери тепер явно рідше стукатимуть у ваші двері. Зверніть увагу: перевірок податківців (Держфіскальна служба) цей мораторій, на жаль, не стосується. Вони можуть перевіряти госпсуб’єктів за звичайними правилами, підставами та у звичному режимі.

Ще одна «воєнна» правка. В умовах «урізаного» бюджету Кабміну доручили затвердити особливий порядок індексації грошових доходів населення на 2014 рік. Вочевидь, скоро вийдуть у світ нові правила індексації доходів в умовах кризи (нова ст. 64 Закону про держбюджет). Про їх появу ми своєчасно повідомимо.

Побіжно із Закону про держбюджет на 2014 рік викреслили всі згадки про екоподаток за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Нагадаємо: утильзбір, що прожив недовго, скасували з 18.04.14 р. (подробиці знайдете у «БТ», 2014, № 17, с. 6 і № 23, с. 6).

Закон є чинним з 03.08.14 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі