Теми статей
Обрати теми

«Підрихтували» Закон «Про громадські об’єднання»

Верховна Рада України, Жихарева Альфія

Законом, що коментується, підкориговано Закон України «Про громадські об’єднання» від 22.03.12 р. № 4572-VI (далі — Закон № 4572) у частині статусу та функціонування відокремлених підрозділів громадського об’єднання (далі — ВПГО). Зокрема, ч. 2 ст. 13 Закону № 4572 виклали в новій редакції, якою встановлено, що ВПГО:

• не є юридичними особами, окрім випадків, передбачених Законом № 4572;

• створюються та здійснюють свою діяльність на основі статуту громадського об’єднання;

• ті, що мають статус юридичної особи, можуть мати своє Положення про ВПГО, якщо це передбачено статутом громадського об’єднання. Таке Положення: (1) повинне містити інформацію про найменування відокремленого підрозділу, назву керівних (і за потреби — контролюючих) органів, порядок обрання (призначення), строк повноважень, перелік повноважень керівних (і за потреби — контролюючих) органів; (2) не може суперечити законам і статуту громадського об’єднання.

(Закон України від 04.07.14 р. № 1593-VII, чинний з 03.08.14 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі