Теми статей
Обрати теми

Допомога по частковому безробіттю: «просіть, і відплатиться вам»

Міністерство соціальної політики України, Жиленко Катерина
Наказ Мінсоцполітики України від 15.07.14 р. № 468 «Про затвердження Змін до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю»

Зустрічайте перші правки до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю* (далі — Порядок).

* Докладніше про Порядок читайте у «БТ», 2013, № 23, с. 4.

Нагадаємо: допомогу по частковому безробіттю (далі — допомога) надають працівникам виробничих підприємств, що призупиняють (скорочують) виробництво.

Однією з головних характеристик зупинення (скорочення) виробництва є його непереборний і тимчасовий характер. Тепер у Порядку прописано причини такої проблеми. І серед них — фінансова чи економічна криза, масові заворушення, теракти, війна, заборона експорту (імпорту), валютні обмеження, прийняті органами держвлади, та інші непередбачені та непереборні події. Як бачите, багато виробничих підприємств Східної України можуть претендувати на допомогу для своїх працівників.

Підкоригували і список документів, які потрібно подати до «свого» центру зайнятості (ЦЗ). Причому зробити це потрібно не пізніше 6 місяців від дня початку зупинення (скорочення): по-перше, його доповнили, по-друге, розподілили залежно від виду зупинення. Подробиці ви дізнаєтеся зі схеми.

Поповнився й арсенал додатків до Порядку. Тепер існує затверджена форма заяви на отримання допомоги, повідомлення про зупинення (скорочення) виробництва та письмового підтвердження того, що зупинення триває.

Наказ діє з дня опублікування.

 

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі