Теми статей
Обрати теми

Нова форма звіту до ФНВ: «косметичні» правки — справа честі

Редакція БТ
Постанова від 18.12.2013 р. № 15

Нова форма звіту до ФНВ: «косметичні» правки — справа честі

Постанова правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві від 18.12.13 р. № 15

«Про затвердження змін до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику …»

 

Нещодавно роботодавці подали річний звіт до Фонду соцстраху­вання від нещасних випадків на виробництві (ФНВ) — Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (далі — Відомість). Граничний строк закінчився 24.01.14 р. («БТ», 2014, № 1, с. 14 ).

І от тепер ФНВ презентував зміни до Порядку віднесення страху­вальників до класу профризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності від 30.11.10 р. № 30, а заразом — нову редакцію додатків до Порядку (у тому числі Відомості).

До Порядку внесли «косметичні» правки, які його актуалізували. Зокрема, органи ПФУ замінили на органи доходів і зборів, адже саме з Міндоходів ФНВ тепер обмінюється інформацією про основ­ні види діяльності та класи профризику страхувальників. До того ж роблять вони це за допомогою електронних повідомлень. Тому з додатків до Порядку прибрали форми повідомлень про віднесення страхувальника до класу профризику та про зміну класу профризику.

У результаті в Порядку залишилося 8 додатків. Наприклад, Відомість — тепер додаток № 3.

Нова редакція додатків не вражає серйозними відмінностями, зокрема, замість реквізиту «ідентифікаційний код юрособи/реєстраційний номер облікової картки платника податків (фізособи)» тепер зазначено просто «податковий номер», що суті справи не змінює.

Постанова набрала чинності 28.01.14 р.

Важливо! Оновлена форма Відомості з’явилася вже після граничної дати її подання за 2013 рік. Тому звітувати за новою формою потрібно буде в наступному році — за 2014 рік.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі