Теми статей
Обрати теми

Податок на нерухомість: що в оновленій формі

Редакція БТ
Наказ від 05.12.2013 р. № 766

Податок на нерухомість: що в оновленій формі

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 05.12.13 р. № 766

«Про затвердження форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»

 

Нова форма «нерухомої» декларації може похизуватися косметичними правками: органи ДПС замінили на органи доходів і зборів, а з примітки 7 видалили вже нечинний п. 265.7.6 ПКУ.

Є й корисні зміни. Підписувати декларацію і додаток до неї можуть не лише сам керівник та головний бухгалтер, а й уповноважені на виконання їх обов’язків особи.

Майте на увазі: подаєте допов­нення до декларації (у довільній формі — п. 46.4 ПКУ) — розкривайте його зміст у новому спецполі.

Клітинок для коду КВЕД, як і раніше, 5, хоча у 2014 році вже всі «під крилом» КВЕД-2010, що містить 4-значні коди. Крім того, у примітці 8 усе ще описано старий алгоритм заповнення декларації при виникненні або переході права власності на нерухомість протягом року. Пам’ятайте: орієнтир у цьому питанні — п. 268.8.1 ПКУ.

У додатку до декларації «Відомості про наявні об’єкти житлової нерухомості» Міндоходів виділило окрему графу для коду КОАТУУ території, на якій розташовано об’єкт нерухомості.

Головне запитання: «за коли» вперше подавати нову форму декларації? За 2015 рік. Але не виключено, і навіть найімовірніше, що «на озброєння» нову форму платникам доведеться взяти одразу після її офіційного опублікування. Але тим, хто «здався» за старою формою, у будь-якому разі нічого переподавати не доведеться.

Важливо! Правила заповнення та подання не змінились, тому «в ціні» матеріал із «БТ», 2014, № 5, с. 12.

Наказ набирає чинності з дня опублікування (на день підготовки номера не опублікований).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі