Теми статей
Обрати теми

Декларування зерна: «воля» магазинам і громадському харчуванню

Редакція БТ
Лист від 21.01.2014 р. № 422/4-2/2-14

Декларування зерна: «воля» магазинам і громадському харчуванню

Нагадаємо, що суб’єктами зберігання зерна є: зернові склади, суб’єкти виробництва зерна, які зберігають його у власних чи орендованих зерносховищах, а також інші госпсуб’єкти, котрі беруть участь у процесі зберігання зерна (ст. 7 Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні»).

Торік Кабмін уніс зміни до Порядку декларування зерна суб’єктами зберігання зерна (від 12.12.02 р. № 1877), відповідно до яких Декларацію про обсяги зберігання зерна повинні подавати не лише зернові склади та суб’єкти виробництва зерна, а й інші госпсуб’єкти.

У зв’язку з цим на місцях багато хто захвилювався. Ідеться, зокрема, про магазини та підприємства громадського харчування, що придбавають крупи для їх подальшої реалізації або виготовлення з них продукції, а також підприємства, які здійснюють оптову торгівлю крупами та не беруть участі у процесі зберігання зерна. І от Держсільгоспінспекція в листі нарешті заспокоїла стурбованих госпсуб’єктів (юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців): ці підприємства не беруть участі у процесі зберігання зерна і, відповідно, не подають Декларацію.

(Лист Держсільгоспінспекції України від 21.01.14 р. № 422/4-2/2-14)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі