Теми статей
Обрати теми

Новий Держреєстр РРО: тільки «сучасні» апарати вбережуть від РРО-штрафу, що вже діє

Редакція БТ
Наказ від 27.12.2013 р. № 860

Новий Держреєстр РРО: тільки «сучасні» апарати вбережуть від РРО-штрафу, що вже діє

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 27.12.13 р. № 860

«Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»

 

Міндоходів укотре оновило Держреєстр РРО.

Із 27.12.13 р. (з дня прийняття) набрав чинності новий Держреєстр та втратив чинність попередній Держреєстр РРО, затверджений наказом Міндоходів від 25.11.13 р. № 704. Різниця між ними невелика: у розділі І (тут зазначені апарати, дозволені до первинної реєстрації) з’явився один новий електронний контрольно-касовий реєстратор.

Зверніть увагу! На сьогодні обидва розділи Держреєстру РРО містять лише ті моделі реєстраторів, які забезпечують передання електронної РРО-інформації до органів Міндоходів.

Це особливо актуально у світлі того, що з 01.01.14 р. запрацював-таки (після трьох відтермінувань) штраф за неподання такої інформації/звітності.

Нагадаємо, що вже рік користувачі РРО повинні надавати інформацію про роботу апаратів податковим органам в електронному вигляді (абз. 2 і 3 п. 7 ст. 3 Закону про РРО). Докладніше про це ви можете прочитати в газеті «БТ», 2013, № 21, с. 44.

Податківці поступово вилучили з діяльності госпсуб’єктів «несучасні» моделі РРО. І ось тепер година «х» настала. З 01.01.14 р. набрав чинності оновлений п. 9 ст. 17 Закону про РРО, що запроваджує відповідальність за неподання звітності про роботу РРО в електронній формі, — штраф у розмірі 10 нмдг (тобто 170 грн.).

 

Катерина ЛОПАТКІНА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі