Теми статей
Обрати теми

Перепис артезіанських свердловин та облік видобутої води: граничні строки відсунули

Редакція БТ
Постанова від 25.12.2013 р. № 972

Перепис артезіанських свердловин та облік видобутої води: граничні строки відсунули

Постанова Кабінету Міністрів України від 25.12.13 р. № 972

«Про внесення змін ...»

 

Наприкінці 2012 року КМУ доручив Держслужбі геології та надр (далі — Держгеонадр) «перерахувати» артезіанські свердловини* (далі — АС) і занести їх до держреєстру АС (постанова від 08.10.12 р. № 963).

Також їй було доручено вжити заходів щодо забезпечення облаштування госпсуб’єктами—власниками / користувачами земельних ділянок з діючими АС (далі — водокористувачі), засобами виміру обсягу видобутих підземних вод (простіше кажучи, лічильниками).

Держреєстр АС повинен був запрацювати з 01.01.13 р. До цієї ж дати АС мали бути облаштовані лічильниками. Але відведеного часу, як завжди, не вистачило.

Постановою КМУ, що коментується, продовжив строки: держреєстр АС повинен запрацювати, а на АС з’явитися лічильники до 30.06.14 р.

Сам порядок ведення держреєстру АС та обліку видобутих підземних вод залишився без змін. До держреєстру включено відомості про АС, у тому числі недіючі, незалежно від місця розташування, на підставі даних з паспортів АС.

Копії паспорта щороку до 1 грудня водокористувачі подають до Держгеонадр.

Лічильники для АС повинні пройти держметрологічну атестацію або перевірку у спеціальних перевірочних лабораторіях підприємств та організацій, перелік яких має затвердити Держгеонадр.

Відомості з лічильників водокористувачі вносять до автоматизованої системи обліку згідно з порядком, який затвердить Мінприроди.

Постанова набуде чинності з дня опублікування (на день підготовки номера не опублікована).

 

Катерина ЛОПАТКІНА

 

* Усе, що потрібно знати про використання АС, ви знайдете в газеті «БТ», 2013, № 35, с. 33.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі