Теми статей
Обрати теми

Створення об'єктів архітектури: ліцензійні зміни «попереду паровоза»

Редакція БТ
Постанова від 09.01.2014 р. № 7

Створення об'єктів архітектури: ліцензійні зміни «попереду паровоза»

Нагадаємо, що з 01.03.12 р. в будівельній сфері ліцензується тільки госпдіяльність, пов'язана з будівництвом об'єкта архітектури, який за складністю архітектурно-будівельного рішення та (або) інженерного обладнання належить до IV та V категорій складності.

Судячи з усього, не всіх це влаштовує. Законодавці мають намір істотно розширити коло буддіяльності, яка підлягає ліцензуванню. Але поки що це не проходить. Відповідний законопроект «Про внесення змін до законів України «Про архітектурну діяльність» та «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» вже двічі був ветований і «застряг» у парламенті.

Кабмін же вирішив узяти ініціативу до своїх рук і частину передбачених цим законопроектом нововведень уже впровадив у свій Порядок ліцензування господарської діяльності, пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури (постанова від 05.12.07 р. № 1396). Таким чином:

• установлено, що Держархбудінспекція та її територіальні органи на підставі звернень юросіб/фіз­осіб щодо наявності недостовірних відомостей у документах, поданих госпсуб'єктом-будівельником для отримання ліцензії, проводитиме перевірку таких документів із використанням держреєстрів відповідно до законодавства;

• уточнено перелік відомостей про госпсуб'єкта буддіяльності, які повинні додаватися до заяви про видачу ліцензії. Тепер, крім усього іншого, потрібно подавати відомості про виконані заявником будівельно-монтажних робіт за формою, що визначається Ліцумовами провадження будівельної діяльності.

Від себе зауважимо, що форми такої поки що немає, як немає і власне нових Ліцумов. При цьому саме у проекті нових Ліцумов ідеться про те, що «будівельна діяльність провадиться з урахуванням набутого за останні 5 років досвіду суб'єктами на об'єктах нижчої категорії складності».

Схоже, про підтвердження такого досвіду і йдеться.

(Постанова КМУ від 09.01.14 р. № 7, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі