Теми статей
Обрати теми

Новий Держреєстр РРО: сучасним РРО всюди в нас дорога

Міністерство доходів і зборів України
Наказ Міндоходів України від 08.07.14 р. № 398 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»

Наказом, що коментується, Міндоходів затвердило оновлений Держреєстр РРО. Відповідно, канув у Лету його попередник — Держреєстр РРО, затверджений наказом Міндоходів України від 03.03.14 р. № 169БТ», 2014, № 10, с. 48).

Серед апаратів, дозволених до первинної реєстрації (розд. I Держреєстру РРО), з’явилися 4 новинки: 2 портативні електронні контрольно-касові апарати і ­ 2 електронні контрольно-касові реєстратори. Усі вони призначені для використання в торгівлі, громадському харчуванні та сфері послуг. Окрім цього, усі «новачки» — найсучаснішої комплектації: обладнані вбудованими модемами та разом із переданням контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів ще й формують контрольну стрічку в електронному вигляді.

У деяких моделей РРО з розд. I Держреєстру РРО змінився заявник (це моделі Екселліо, DATECS), водночас виробник залишився той самий. Така заміна не вплине на порядок реєстрації нових апаратів та використання вже зареєстрованих РРО. Адже в усіх реєстраційних документах на РРО потрібно вказувати дані виробника апарата.

До лав заборонених до первинної реєстрації, але все ще дозволених до використання (розд. II Держреєстру РРО) перекочував спеціалізований РРО моделі «ЕКСПРЕС», призначений для фіскалізації розрахункових операцій із продажу (повернення) проїзних/перевізних документів на залізничні товари (послуг).

Наказ діє з 08.07.14 р. Читайте Тему тижня «РРО: правила гри-2014» // «БТ», 2014, № 23, с. 37.

Теги РРО
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі