Теми статей
Обрати теми

Торгові патенти вже не «суворі»: прощальний подарунок від Міндоходів

Редакція БТ
Наказ від 30.12.2013 р. № 867

Торгові патенти вже не «суворі»: прощальний подарунок від Міндоходів

Наказ Міндоходів України від 30.12.13 р. № 867

«Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгових патентів»

 

Існування Міндоходів уже під запитанням, але у світ усе ще виходять його «шедеври», що замінюють витвори ДПСУ та Мінфіну.

Цього разу маємо нові форми торгових патентів (звичайного, короткострокового та пільгового), заявки на їх придбання (далі — заявка), а також Порядок заповнення торгових патентів (далі — Порядок).

У всіх новинках очікувано «органи державної податкової служби» замінили на «органи доходів і зборів». Крім того, у патенті тепер не буде зазначено місце держреєстрації суб’єкта господарювання (реквізити свідоцтва).

Але найголовніша зміна чекає на вас у Порядку: бланки торгових патентів більше не є документами суворої звітності. Відповідне «суворе» положення зникло з Порядку. Водночас воно поки що залишилося в п.п. 267.4.4 ПКУ.

Важливо! Замінювати старі патенти на нові не потрібно.

Є невеликі правки й у формі заявки на придбання патентів. Зокрема, податківці нарешті розписали, що потрібно вказувати в рядку 2 — юридичну адресу госпсуб’єкта чи відокремленого підрозділу.

Докладно про види і вартість патентів, види діяльності та послуг, для яких потрібно отримувати патент, а також про інші важливі «патентні» моменти ви можете дізнатися зі Шпаргалки бухгалтера «Патентування: організаційні питання» // «БТ», 2013, № 32, с. 19.

А сьогодні зі зручної схеми на  с. 7 ви дізнаєтеся, як отримати торговий патент, правильно його використовувати і коли його потрібно повернути.

Наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування (імовірно, з 21.03.14 р.). На день підготовки номера не опублікований.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі